Moninkertaistimme urheiluhallin rungon kestävyyden

Myntinsyrjän jalkapallohalli (pinta-ala > 4000m²)  Espoon Kauklahdessa on ollut nuorten jalkapallolupausten talvinen harjoittelupaikka jo lähes kahdenkymmenen vuoden ajan.

Viime talven aikana halliyhtiön päättäjät huolestuivat rakenteiden kunnosta ja asiaa lähdettiin selvittämään. Tarkemmissa selvityksissä kävi ilmi, että halli on edesmenneen Nordic Hall -yhtiön urakoima.

Rakenneanalyysin valmistuttua oli selvää, että halli tulisi korjata turvalliseksi kantavien teräsrakenteiden osalta. Rungon kestävyys oli murto-osa vaaditusta.  Heikot lenkit rungossa – pääasiassa teräsputkien liitokset ristikkorakenteissa – laskivat koko rakenteen kestävyyden vaarallisen pieneksi.

Teimme yhtiölle tarjouksen hallin korjaussuunnittelusta ja rakennusurakasta. Suunnittelu aloitettiin välittömästi hyödyntäen teräsrakenteiden osaamista aina tohtoritasolle asti. Keihäänkärkenä oli tehdä suunnittelu siten, että työmaavaiheessa minimoitaisiin tulitöiden määrä tulipaloriskin minimoimiseksi ja rakentamisen laadun maksimoimiseksi.

Liitosten vahvistamiseksi teimme rakennekokeita osana tutkimus- ja kehitystoimintaamme. Saimme hyviä tuloksia menetelmistä ja yhteistyössä rakennusvalvonnan kanssa päädyimme ratkaisuun, jossa hitsaamista ei tarvittu.

Nyt projekti alkaa olemaan loppusuoralla ja viimeistelemme asennuksia!

Myös päätyjen yli 18-metriset pilarit jouduttiin vaihtamaan. Pilarit ankkuroitiin lujasti peruskallioon.