Tarkastukset

 

Laki laajarunkoisten rakennusten rakenteellisen turvallisuuden arvioinnista (HE 336/2014) tuli voimaan keväällä 2015. Lain taustalla on viime vuosina tapahtuneet lukuisat onnettomuudet.

Rakennusten omistajien tulee tarkastuttaa rakenteet neljän vuoden kuluessa lain voimaantulosta. Jos rakennus on toteutettu siten, että rakennesuunnittelu sekä rungon valmistaminen on tehty samassa yrityksessä, aikaa on vain 2 vuotta – huhtikuuhun 2017! Mikäli suunnittelu on tehty erillisenä toimeksiantona, aikaa tarkastuksen on huhtikuuhun 2019.

Tarkastus on kertaluonteinen ja koskee seuraavia rakennuksia materiaalista riippumatta:

  • jänneväli yli 18 metriä (jos kattokannattajat ovat tehdasvalmisteiset, muussa tapauksessa jänneväliraja on 15 metriä)
  • …ja pinta-ala on yli 1000 m²
  • maneeseja pinta-alasääntö ei koske, vaan kaikki yli 15/18 m jännevälin maneesit tulee tarkastaa

Tarjoamme erilaisten urheilu-, varasto- ja teollisuushallien sekä maneesien kuntotarkastuksia RIL:n ohjeiden mukaan (Suomen Rakennusinsinöörien Liitto). Tarvittaessa voimme suorittaa myös kattavamman tai suppeamman tarkastuksen, turvallisuudesta kuitenkaan tinkimättä! Tarkastuksesta annetaan lain mukainen arviointitodistus.

Teräs- ja puurakenteiset rakennukset:
Ari Rinne, p. 040 776 2269

Betoni- ja jännebetonirunkoiset rakennukset:
Tapio Korkeamäki, p. 0400 823 158

 

 

Tekla - Potential ³

Hovisuunnittelijat käyttää Teklan suunnitteluohjelmistoa.

“Tekla Structures on rakennuksen tietomallinnus (BIM) -ohjelmisto, jolla voi luoda ja hallita tarkasti detaljoituja, rakentamisen prosesseja tukevia kolmi- ja neliulotteisia rakennemalleja. Tekla-mallia voi hyödyntää rakennusprosessin kaikissa vaiheissa luonnossuunnittelusta valmistukseen, pystytykseen ja rakentamisen hallintaan.”

 

Ota yhteyttä

Hovisuunnittelijat Oy

Ari Rinne
toimitusjohtaja
040 776 2269
info@hovisuunnittelijat.fi

Yhteydenottopyyntö